Кристали Сваровски и Сваровски елементи

Сваровски е компания, известна с впечатляващите си кристали и кристални фигури, бижута, мъниста и материали за бижута. Патентованата техника на Сваровски помага за създаването на висококачествен кристал, който впечатлява с блясък. Въпреки, че на пазара днес има много видове кристални мъниста и материали за бижута, Сваровски остават най-качествените кристали в индустрията.

Сваровски

Даниел Сваровски (или Дейвид Суарц) е син на стъклар от Бохемия, Австрия и не е изненада, че става много умел в работата със стъкло. Сваровски използва кварц, пясък и минерали – точната пропорция на тези материали и до днес е фирмена тайна – за да създаде искрящото стъкло. През 1892 той изобретява и патентова машина за шлифоване на кристали, която използва хидро-електричество.

Тази машина позволява прецизното рязане на кристала – много по-прецизно от това, което може да се постигне на ръка и от най-опитните.

Днес компанията Сваровски все още е семейна, управлява се от 5-тото поколение на Даниел Сваровски и има над 25 000 служителя.

Марката Сваровски

Марката Сваровски има две основни подразделения – производство и продажна на кристали и елементи за различни производства и създаване на прецизно шлифовани кристали за бижутерията и домашния декор.

Сваровски не се спират, след като са намерили по-добър начин за обработката на стъклото, но създават и инструменти и нови процеси, за да обогатят самото стъкло.

През 1956, в партньорство с Кристиан Диор, Сваровски развиват ефекта “Aurora Borealis”  (познат в бижутерийната индустрия като ефекта “АВ”).

Този ефект осигурява дъгоподобен блясък на кристалите, което ги прави още по-уникални и искрящи.

През 1995 Сваровски откриват и музей в Австрия със свои уникати.

Сваровски също така създават огромен кристал във формата на звезда през 2004, която стои на Коледното дърво на Рокфелер Център в Ню Йорк Сити от тогава.

Елементи Сваровски

Елементи Сваровски е търговското име на широкоизползваните Сваровски кристали от различни прозиводители в бижутерийната и модната индустрии. Тези продукти носят етикет “Made with Swarovski Elements” (направени със Сваровски елементи).

Как да се грижим за бижута с кристали Сваровски?

Бижутата със Сваровски елементи не са по-различни от всички останали фини бижута. Избягвайте излагането на вода, химикали и носенето им по време на тежък физически труд и спортуване. Почиствайте с нежен сапун, вода и мека тъкан за почистване и полиране. Съхранявайте бижутата със Сваровски по начин, по който не могат да се надраскат.

Как да познаем дали един Сваровски кристал е истински?

Има няколко начина, по които да познаете дали кристал Сваровски е истински или имитация. Някои могат да се разпознаят дори с просто око, но други изискват наблюдение на кристала с увеличително стъкло, за да се разпознаят малките детайли на кристала.

  1. В кристала не трябва да има балончета.
  2. Кристалите Сваровски имат брилянтен блясък. Сравнете кристал Сваровски и обикновен кристал и ще видите разликата, за която говорим.
  3. Кристалите Сваровски са идентични по размер и шлифоване, тъй като са обработени от машина.
  4. Няма разлика в цвета между кристалите, които са от една и съща цветова гама.
  5. Сигурен знак за имитация са надрасквания или мазно петно по повърхността на кристала.

Разгледайте нашите бижута със Сваровски.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *