Кристали Сваровски и Сваровски елементи

Сваровски е компания, известна с впечатляващите си кристали и кристални фигури, бижута, мъниста и материали за бижута. Патентованата техника на Сваровски помага за създаването на висококачествен кристал, който впечатлява с блясък. Въпреки, че на пазара днес има много видове кристални мъниста и материали за бижута, Сваровски остават най-качествените кристали в индустрията.

Сваровски

Даниел Сваровски (или Дейвид Суарц) е син на стъклар от Бохемия, Австрия и не е изненада, че става много умел в работата със стъкло. Сваровски използва кварц, пясък и минерали – точната пропорция на тези материали и до днес е фирмена тайна – за да създаде искрящото стъкло. През 1892 той изобретява и патентова машина за шлифоване на кристали, която използва хидро-електричество.

Тази машина позволява прецизното рязане на кристала – много по-прецизно от това, което може да се постигне на ръка и от най-опитните.

Днес компанията Сваровски все още е семейна, управлява се от 5-тото поколение на Даниел Сваровски и има над 25 000 служителя.

Марката Сваровски

Марката Сваровски има две основни подразделения – производство и продажна на кристали и елементи за различни производства и създаване на прецизно шлифовани кристали за бижутерията и домашния декор.

Сваровски не се спират, след като са намерили по-добър начин за обработката на стъклото, но създават и инструменти и нови процеси, за да обогатят самото стъкло.

През 1956, в партньорство с Кристиан Диор, Сваровски развиват ефекта “Aurora Borealis”  (познат в бижутерийната индустрия като ефекта “АВ”).

Този ефект осигурява дъгоподобен блясък на кристалите, което ги прави още по-уникални и искрящи.

През 1995 Сваровски откриват и музей в Австрия със свои уникати.

Сваровски също така създават огромен кристал във формата на звезда през 2004, която стои на Коледното дърво на Рокфелер Център в Ню Йорк Сити от тогава.

Елементи Сваровски

Елементи Сваровски е търговското име на широкоизползваните Сваровски кристали от различни прозиводители в бижутерийната и модната индустрии. Тези продукти носят етикет “Made with Swarovski Elements” (направени със Сваровски елементи).

Как да се грижим за бижута с кристали Сваровски?

Бижутата със Сваровски елементи не са по-различни от всички останали фини бижута. Избягвайте излагането на вода, химикали и носенето им по време на тежък физически труд и спортуване. Почиствайте с нежен сапун, вода и мека тъкан за почистване и полиране. Съхранявайте бижутата със Сваровски по начин, по който не могат да се надраскат.

Как да познаем дали един Сваровски кристал е истински?

Има няколко начина, по които да познаете дали кристал Сваровски е истински или имитация. Някои могат да се разпознаят дори с просто око, но други изискват наблюдение на кристала с увеличително стъкло, за да се разпознаят малките детайли на кристала.

  1. В кристала не трябва да има балончета.
  2. Кристалите Сваровски имат брилянтен блясък. Сравнете кристал Сваровски и обикновен кристал и ще видите разликата, за която говорим.
  3. Кристалите Сваровски са идентични по размер и шлифоване, тъй като са обработени от машина.
  4. Няма разлика в цвета между кристалите, които са от една и съща цветова гама.
  5. Сигурен знак за имитация са надрасквания или мазно петно по повърхността на кристала.

Разгледайте нашите бижута със Сваровски.